Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките.
Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват. В 2-3 лъжици загрята мазнина се изсипват лукът и морковите, готвят се, докато омекнат. При тях слагам доматите и ястието оставям на котлона за да поизври течността - около 15 минути.
Отстранявам от котлона и прибавям грах, боб, нарязаните кисели краставички, захарта и подправките.
Слагаме парчетата пилешко месо във фурната и покриваме отгоре със фолио. Печем 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След това изкарваме тавата и добавяме зеленчуковата смес в тавата.
Печем пилето със зеленчуци без фолио в загрята на 180 градуса фурна, докато пилето се зачерви и се сготви добре.