Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сушеница»Домашно осолено свинско месо

Домашно осолено свинско месо

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Домашно осолено свинско месо
Снимка: Dora Grozeva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Осолете с мерак и поднесете с домашно червено вино! Пък когато сме най-зле, така да сме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг рибица
  • сол - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 2 с.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвеното за осоляване месо се нарязва на филии, дебели около 2.5 см. Всяка от тях се покрива със сол и се прибира в хладилника за едно денонощие. След това се измива от солта с ледена вода и се подсушава.

Връща се обратно в хладилника за 2-3 часа. Преди да извадите месото, пригответе кашичка от всички ароматни подправки и малко вода. Оваляйте всяко парче в нея и отново го върнете в хладилника, като затворите с похлупак съда, в който месото ще престоява.

На другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий.

Времето, за което месото се суши, е относително. Обикновено най-рано може да се консумира след около седмица. Добре е да се наблюдава и да се проверява състоянието и твърдостта на пастърмата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Препоръчвам, става много вкусно!
09.06.2020 11:18
Ivaylo Angelov
Ivaylo Angelov
на един кг. месо, една чаша морска сол е малко, много малко, рискувате да направите беля!
а и добавете чимен, той гони гадовете
19.12.2018 17:36
1
Сергей Анчев
Сергей Анчев
Снимката не съответства на рецептата!
17.11.2017 16:01
1
Evdokia Petrova
Evdokia Petrova
Правим го вече за четвърти път откакто е почнала зимата.Върха е.
16.01.2017 16:31
4
илиaн
илиaн
Благодаря ви за рецептата,не ми стана много вкусно но като за първи път май е добре :)
10.01.2017 13:48
2