Начин на приготвяне
В голяма купа мариноваме пилето със соевия сос, зехтина, лютия сос, черния пипер, чесъна на прах и лука на прах, и оставяме за поне 1 час.
Нарязваме картофите на четвъртинки и ги сваряваме (отчасти) в подсолена вряща вода за 8 минути. Не трябва да се преваряват. Отцеждаме ги добре и ги оставяме настрани.
Слагаме зехтина и маслото в тиган на среден огън и добавяме картофите. Запържваме ги, докато станат златисти, след което ги изваждаме от тигана.
Слагаме пилешкото в тигана, запичаме до златисто, обръщаме го и отново готвим до златисто.
Добавяме чесъна и готвим още няколко минути.
Ако има останала марината, я добавяме към пилето с картофи и го оставяме да се готвят до готовност.
След това връщаме картофите, добавяме зеления лук и италианската подправка и готвим ароматно пиле с картофи на тиган още 5 минути.