Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и подсушаваме пилето. Намазваме го обилно с размекнатото масло и го намазваме с подправки.
Маслото ще помогне да поеме подправките - сол, черен пипер и червен пипер. Хубаво е черният пипер да е прясно смлян, тогава е най-ароматен. Нанизваме пилето на отворена бирена кутийка. В кутията оставяме половината част от бирата.
Поставяме го в подходяща тава, където добавяме нарязаните картофите на кубчета. Към тях прибавяме нарязаните на ситно лук, чесън и копър. Сложете мазнина, сол и чубрица на вкус и разбъркайте.
Печем в загрята фурна на 180 градуса. От време на време мажем пилето с масло с помощта на четка, за да се образува вкусна коричка. Може да сервирате пилето на порции или да го оставите така като атракция. Да Ви е сладко!