Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Лападена яхния с фасул

Лападена яхния с фасул

Лападена яхния с фасул
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Човек понякога трябва да си хапва и от тази вкусна лападена яхнийка"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • бял боб - 500 грама от консерва
  • моркови - 1 настърган
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л. (равна)
  • джоджен
  • универсална подправка
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте почистения лапад, отцедете и го наситнете.

Загрейте достатъчно количество олио и запържете наситнения лук и настъргания морков. Посолете и гответе до омекване на продуктите.

Прибавете лапада, разбъркайте и поръсете с червения пипер.

Сипете гореща вода и овкусете яхнията с посочените подправки. Добавете отцедения боб и гответе около 20 минути.

Поднесете в компанията на пресен чесън.

Лападената яхния с фасул е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: