Най-вкусният тутманик със сирене
Najukusnija penjurlija sa sirom
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тутманик»Най-вкусният тутманик със сирене

Най-вкусният тутманик със сирене

ОлиОли
Новак
139115114
Най-вкусният тутманик със сирене
Снимка: Анонимен
1 / 2ВИДЕО
25/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Така като го гледаме, не се съмняваме, че това е най-вкусният тутманик със сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта, солта, прясното мляко и разбъркайте, след което оставяме 15-20 мин, докато шупне.

Смесете и разбъркайте киселото мляко и содата. Към 800 г брашно добавяме вече шупналата мая и яйцата, от които си оставяме 1 жълтък, както киселото мляко със содата бикарбонат и 4 с.л. олио и разбъркайте хубаво.

Почнете да месите, като добавяте по малко брашно, докато стане гъсто.

Вкарайте въздух в тестото, като го удряте 100 пъти. Намажете купата с 1 с.л. олио и сложете тестото в нея. Сложете тестото за селския тутманик да втаса във фурната на 50°C за 40 мин.

Разрежете тестото на 3 части. Сложете брашно по точилката и разточете едното тесто.

Намажете го с разтопено краве масло, сложете сирене и го навийте на руло.

Повторете същото и с другите две части на тестото.

Намажете тавата с олио и я поръсете с брашно.

Сложете трите рула в нея и оформете тутманика. Намажете отгоре с отделеният жълтък, 1 с.л. прясно мляко и 2 с.л. разтопено краве масло.

Печете на 180°C за 35 мин в предварително загрята фурна най-вкусният тутманик със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: