Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери с крем и крем с еклери

Еклери с крем и крем с еклери

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Еклери с крем и крем с еклери3 / 3
26/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Истинско съвършенство са тези еклери с крем и крем с еклери!"

Необходими Продукти

  • за еклерите
  • вода - 250 мл
  • сол - щипка
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
  • прясно мляко - 1 л
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • шоколад - разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на еклерите. Завират водата, солта и маслото и към тях се прибавя наведнъж брашното.

Бърка се, докато се отлепи от стените и се получи на топка.

След охлаждане се прибавят едно по едно яйцата до пълното им усвояване от тестото. Поставя се в пош с накрайник и се шприцова върху хартия за печене в тава.

Пече се на 170 °C за около 30 минути.

Продължаваме с крема за еклери. Смесват се и се разбъркват добре продуктите за него.

Вари се на котлона с непрекъснато бъркане и след напълно охлаждане студеният крем се прибавя към разбита с миксер сладкарска сметана, бие се още малко до пухкав крем.

Половината от еклерите напълних с крем и след това потопих в разтопен шоколад, а останалите нарязах на дребно и в чашки редувах трохи, крем, трохи, крем и отгоре малко настърган шоколад и половин еклер.

Съвършените еклери с крем и крем с еклери.

Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: