Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на еклерите. Завират водата, солта и маслото и към тях се прибавя наведнъж брашното.
Бърка се, докато се отлепи от стените и се получи на топка.
След охлаждане се прибавят едно по едно яйцата до пълното им усвояване от тестото. Поставя се в пош с накрайник и се шприцова върху хартия за печене в тава.
Пече се на 170 °C за около 30 минути.
Продължаваме с крема за еклери. Смесват се и се разбъркват добре продуктите за него.
Вари се на котлона с непрекъснато бъркане и след напълно охлаждане студеният крем се прибавя към разбита с миксер сладкарска сметана, бие се още малко до пухкав крем.
Половината от еклерите напълних с крем и след това потопих в разтопен шоколад, а останалите нарязах на дребно и в чашки редувах трохи, крем, трохи, крем и отгоре малко настърган шоколад и половин еклер.
Съвършените еклери с крем и крем с еклери.
Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти