Коледна печена гъска

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k275k
Коледна печена гъска1 / 2
25/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Изненадайте семейството си, когато вместо традиционната пуйка поднесете на масата печена гъска с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на кубчета и заедно с накълцания лук се задушават в част от мазнината. Добавят се подправките и се посолява.

Гъската се измива добре, посолява се и се слага в тава. Полива се с останалата мазнина. Пече се в умерена фурна. Залива се с виното и малко вода. По време на печенето се полива с образувалия се сос.

Когато месото е готово и получи хрупкава коричка, гъската се изважда и се слага в голямо плато или чиния. Около нея се сипват задушените картофи с лук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: