Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Гъше месо»Дива гъска в марината

Дива гъска в марината

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Дива гъска в марината1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
325 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр. дива
  • масло - 4 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 10 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • бяло вино - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • коняк - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъската се изчиства и се запържва от всички страни в голям тиган до златисто в маслото. Вади се. В мазнината от пърженето на гъската се пържат до златисто ситно нарязаните лук и чесън.

Добавят се солта, нарязаният на ситно магданоз, бялото вино и всичко се загрява до кипване. Сместа се излива в тава и отгоре се слага гъската. Покрива се с фолио и се пече на 200 градуса около 4 часа, докато месото омекне напълно.

Гъската се вади, сосът от печенето се излива и се оставя настрана. Зеленчуците се пасират и се смесват със соса от печенето. Охлажда се така, че да може да се отстрани излишната мазнина, която застива отгоре.

Добавя се червеното вино и сосът се загрява до кипване, след което се сваля от котлона и се добавя конякът. Гъската се сервира, като се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: