Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с ориз и булгур

Постни сарми с ориз и булгур

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Постни сарми с ориз и булгур
Снимка: Ина
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Как да не ги излапа човек на един дъх - толкова са апетитни"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 30 - 40 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1/3 ч.ч.
  • червен пипер - ½ с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в част от олиото. Добавят се оризът и булгурът. Залива се с 2 ч.ч. гореща вода и се оставя на слаб огън.

Когато набъбнат оризът и булгурът, се добавят подправките. Във всеки лозов лист се слага по малко от сместа и се навиват сарми.

Нареждат се на три реда в тенджера, заливат се с останалата мазнина и малко гореща вода. Покриват се с порцеланова чиния и се варят на слаб огън, докато се изпари водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: