Традиционен пълнен заек
Tradicionalni punjeni zec

Традиционен пълнен заек

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2542k6522k3
Традиционен пълнен заек
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 6
28/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"За всички онези от вас, които обичат заешко"

Необходими Продукти

  • заек - 1 + дреболийките
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • гъби - 150 г
  • сланина - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • босилек - няколко листа пресен
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се изкисва за 24 часа във вода.

Нарязваме сланината и чесъна на дребно и с тях шпиковаме заека.

Отделно запържваме зеления лук, гъбите и дреболийките в мазнина.

Добавяме нарязаните на ситно зелени подправки и измития ориз. Оставяме на котлона за около 5 мин.

Пълним заека с така приготвената плънка и го зашиваме.

Поставяме го в намазнена тава, доливаме с малко вода и печем за около два часа под фолио.

Времето за печене варира според големината на заека, така че е добре да опитвате периодично.

След това махаме фолиото и печем до получаване на златиста коричка.

Хубаво е от време на време традиционният пълнен заек да се облива с полученото в тавата сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: