Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тофу с джинджифил

Тофу с джинджифил

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Тофу с джинджифил1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Да, тофу е, веган е и е невероятно вкусно - гарантираме"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • тофу - 1 кг., на кубчета
  • зелен лук - 2 стръка, на ситно
  • чесън - 2 скилидки, ситно нарязани
  • джинджифил - 1 ч.л., нарязан ситно, пресен
  • люти чушки - 2 бр., ситно нарязани
  • шери - 1 с.л., сухо, (бяло вино)
  • соев сос - 1 1/2 с.л.
  • вода - 1 с.л. (250 мл)+ 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява на умерена температура. Тофуто се запържва с половината от зеления лук, 1 скилидка чесън и джинджифила за 3 мин.

Добавят се лютите чушки и се държи на огъня още 1 мин. Добавя се шерито, соевият сос, водата и сол на вкус. Кипва се и се държи около 3 мин.

В малка купа се смесват царевичното брашно с 1 с.л. вода. Получената каша се добавя при останалите съставки. Поръсва се с останалия зелен лук и чесън. Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: