Боб с пържен лук

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак315
12/02/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 379
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 800 г (сварен, зрял)
  • лук - 6 глави
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • вода - 500 мл
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на тънки филийки и пържите в сгорещена мазнина до златисто. Посолявате, овкусявате с черен и червен пипер и го махате от котлона.

В глинен гювеч нареждате последователни пластове от лук и фасул, като завършвате с пласт лук. Изсипвате вътре водата и мазнината от пърженето и печете 30 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар