Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Пържен боб с два вида лук

Пържен боб с два вида лук

К КК К
Готвач
1577281689221
Пържен боб с два вида лук
Снимка: К К
1 / 3
17/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • червен лук - 5 главички
  • зелен лук - 2 връзки
  • домати - 6 с.л. от буркан
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер
  • чубрица - на вкус
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява. След това в друга тенджера се нарязват лукът и чушките и се слагат да се запържат с олио и малко вода.

Като се позапържат се добавят доматите и се оставя да задушат. Прибавя се червеният пипер.

След като е готово се слага бобът и се оставя да покипи около 20 минути.

Овкусява се със сол и се слага повече чубрица. Щом се посгъсти се сваля от огъня и се оставя малко да изстине, след което се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Бобеца стана много вкусен, предполагам че зеления лук допринесе за това! От себе си добавих и малко пресен джоджен, вкъщи не признават боб без тази подправка. :)
18.05.2016 11:45
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Класика в българската кухня,но защо пържен? По рецептата,която е написана аз разбрах,че боба е задушен или варен,не и пържен
17.05.2016 17:24
1
2
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Обожаваме боба вкъщи, страхотна българска манджичка си е.
17.05.2016 16:16
1
1
Покажи всички подкоментари