Начин на приготвяне
Маслото се нарязва на бучки и се смесва със захарта.
Меси се, докато стане тесто, после се добавя водата, брашното, бакпулверът, содата, какаото, яйцето, ванилията. Омесва се да стане хубаво тесто.
Трябва да се омеси добре, така че да придобие еднороден цвят.
След това се разточва. Можете да нарежете на различни фигурки или да използвате формички за сладки.
Получените фигурки се редят на тавичка с хартия за печене. В загрята фурна на 180 °C печем 15 минути.
След това приготвяме шоколадовата глазура.
В тиган че натрошаваме шоколада, към него добавяме натрошените лешници и олиото. Когато шоколадът се разтопи, сваляме от котлона.
След това овалваме всяка една от слепените сладки в шоколадената глазура като внимателно ги поставяме след това на подходящо място, за да се отцедят.
Оставяме ги както са наредени в хладилник, за да стегне глазурата - около 1 час може би.
Приятен апетит с моите домашни миражки!