Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Домашни багети

Домашни багети

ИввИвв
Чирак
5738270
Домашни багети
Снимка: Ивв
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Ако и вие искате от кухнята ви да се носи неустоим аромат на прясно изпечени багети ..."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • прясно мляко - около 300 мл
  • масло - 50 г
  • мая - 1/2 кубче (20 г), прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтворете в малко топло мляко, като към нея добавете захарта и 2 с.л. брашно. Полученото го оставете настрани, докато втаса.

След това се смесва със солта и останалото прясно мляко, разтопеното масло и останалото брашно.

Получената смес се обърква много добре и се оставя на топло, за да удвои обема си. След това размесва още веднъж и се разделя на няколко топчета. Те се оставят да престоят още около половин час.

След това с ръка всяка топка се превръща в нещо като фитил (форма на франзела). Всички багети се слагат в намазнена и набрашнена тава.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Домашните багети са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: