Начин на приготвяне
Отделете листата на карфиола, измийте добре и нарежете на розички.
Обелете моркова и пащърнака и нарежете на по-едри кубчета.
Измийте спанака.
В студена вода сложете всички зеленчуци и олиото. Варете на среден огън.
След като са добре омекнали, окусяваме с малко сол и черен пипер.
Отнемаме половината от водата и пасираме добре до получаване на гладка и кремообразна смес.
Добавяме около 100 мл. Прясно мляко, ако е необходимо малко повече.
Добавете маслото и пасирайте отново супата от карфиол.
Ако полезната зеленчукова супа ви се стори по-гъста, може да добавите малко от бульона, който отделихме по-рано.
Да ви е вкусно с моята кремсупа с карфиол и пащърнак.