Заек с плънка от гъби и телешко месо

IvankaIvankaНовак83
28/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 107
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заек - 2 кг (цял заек)
  • телешко месо - 100 г
  • гъби - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • хляб - 1 филия
  • олио - 100 мл
  • сланина - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се кисне няколко часа във вода с оцет (2:1), след което се измива, посолява и поръсва с черен пипер.

Приготвяме плънка от: смляното телешко месо, нарязаните на ивички гъби, свареното и нарязано яйце, накиснатия във вода и изцеден хляб, нарязаните на дребно лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол - на вкус. Напълваме заека с плънката и го зашиваме.

Разрязваме парчето сланина на две филийки и едната слагаме на дъното на тавата за печене. Върху сланината поставяме намазания с олио заек. Покриваме заека с другото парче сланина. Добавяме малко вода - да покрие 1 пръст дъното на тавата.

Слагаме да се пече в умерена фурна за час и половина. По време на печенето доливаме по малко вода в тавичката и със соса поливаме заека.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар