Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ориз на фурна»Телешко месо с ориз и гъби на фурна

Телешко месо с ориз и гъби на фурна

Телешко месо с ориз и гъби на фурна
Снимка: Александра Бошнакова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не сте готвили досега? Чудесно, тази рецепта е точно за вас и е с гарантиран резултат"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г за готвене
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява за около 2 часа с дафиновите листа и малко черен пипер. Оризът се почиства и измива, след което се запържва в малко олио.

Към него се добавят нарязаният на ситно лук, настърганият морков и нарязаните на едро гъби. Задушават се около 4-5 минути, след което се изсипват в тава.

Отгоре се подреждат парчетата месо, добавят се сол и черен пипер и се заливат с бульона, в който е вряло месото в пропорция 3 към 1 /т.е. 6 ч.ч. от бульона/.

Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: