Агнешко с чеснов сос

IvankaIvanka
Новак
252423
Агнешко с чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 750 г
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 125 г
  • чесън - 10 скил.
  • оцет - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и го нарязваме на парчета.

Слагаме го в тенджера с 4-5 ч.ч. подсолена вода и го варим до омекване.

Изваждаме свареното месо от тенджерата.

Размиваме брашното с малка част от бульона, след което при непрекъснато разбъркване разреждаме с останалия бульон. Оставяме да ври за десетина минути.

Прибавяме към соса месото, маслото, счукания чесън, оцета, червения пипер, черен пипер и сол.

Оставяме ястието умерено да ври за още 10-15 минути, след което го отстраняваме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: