Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Яхния»Старовремска яхния с патица

Старовремска яхния с патица

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Старовремска яхния с патица2 / 2
15/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • патица - 1 кг
  • брашно - 300 г (2 1/4 ч.ч.)
  • лук - 2 гл.
  • мас - 50 г свинска
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме патицата в подсолена вода и я нарязваме на порции.

Нарязваме лукът на дребно и го задушаваме в свинската мас за 3-5 мин. Прибавяме червеният пипер и заливаме с малко бульон, след което оставяме да ври на тих огън до омекване на лука.

Пресяваме брашното и правим кладенче, в което счупваме яйцето. С върха на пръстите си леко разбъркваме, за да се образуват трохички. Пресяваме ги със сито - да падне остатъка от брашното и ги пускаме във врящия сос.

След 2-3 минути добавяме парчетата месо и доваряваме за десетина минути, без да разбъркваме.

При необходимост може да се добави още малко от бульона и тенджерата да се разклати.

Готовата яхния с патица поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: