Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Руска торта с маринована херинга

Руска торта с маринована херинга

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Руска торта с маринована херинга
Снимка: Ники
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Ако е солена торта, да е тази с маринована херинга"

Необходими Продукти

  • цвекло - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • маринована херинга - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • майонеза - 250 г
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото, картофите и морковите почистваме измиваме и сваряваме отделно.

Лука нарязваме на ситно и го мариноваме за 5 минути с оцета.

Яйцата също сваряваме.

Сварените зеленчуци оставяме да се охладят и настъргваме, посоляваме и разбъркваме.

Херингата нарязваме на малки парченца.

Започваме да сглобяваме солената торта. На първия ред разстиламе картофите, мажем с майонеза, след това херингата, пак майонеза, лук, майонеза, моркови, майонеза, цвекло, майонеза.

Отгоре завършваме с настъргани яйца. Оставяме за 2-3 часа на хладно.

Редената торта с маринована херинга е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: