Начин на приготвяне
Затопляме прясното мляко и към него добавяме натрошената мая, лъжичка от захарта и 2 с.л. от брашното. Разбъркваме и покриваме съда. Оставяме за 5-6 минути да шупне.
Пресяваме брашното в широка тава и в средата оформяме кладенче. Сипваме вътре солта.
Разбиваме яйцата със захарта и добавяме ароматите. Изливаме в средата на брашното, а веднага след това добавяме и сместа с маята. Разбъркваме грубо до смесване и оставяме така за 10 минути. След това замесваме тесто.
Разтопяваме свинската мас и я смесваме с олиото. Мажем си ръцете с тази маслена смес и продължаваме да месим тестото - целта е да вкараме мазнината.
Когато това се лучи, оформяме тестото на топка, покриваме го с фолио и го оставяме да втаса за 1 часа.
Разделяме втасалото тесто на 3 топки и всяка рзтегляме с ръце до получаване на дебела кора. В единия край поставяме ивица от мармалада и навиваме на руло.
Поставяме сладките рула в правоъгълни форми за кекс, покрити с лист хартия за печене.
Оставяме ги да втасат повторно още 30 минути.
Разбиваме белтъка и намазваме рулата. Поръсваме ги обилно със захар.
Печем козуначените рула в загрята на 150 градуса фурна за 20 минути, след това увеличаваме на 180 и печем още около 10 минути до златисто.
Класическите сладки козуначени рула са готови.