Начин на приготвяне
Приготвяне на палачинките:
Обелете цвеклото и моркова, измийте и ги нарежете на кубчета, като ги сложите в отделни съдове. Залейте с вода, колкото да се покрият, сложете на огъня и ги сварете за 15-тина минути.
Извадете с решетъчна лъжица сварения зеленчук в отделни чинии и поотделно ги пасирайте, като добавяте по малко от прясното мляко, за да станат на пюре.
В друга купа разбийте яйцата с малко сол, добавете зехтина и прибавяйте по малко брашно и прясно мляко, докато получите смес, като за палачинки. Разделете сместа на две.
Към едната част прибавете пюрираното цвекло, а към другата част – пюрето от морков. Сместа трябва да стане по-гъста от боза.
Тиганът за палачинки леко се намазва с четка с олио и поотделно се изпичат двете палачинки.
Приготвяне на плънката:
В блендера смесете посочените продукти, необходими за намазване. Добавете пресованите скилидки чесън, накъсания магданоз или копър и разбийте всичко заедно на крем.
Разпределете плънката върху двете палачинки и всяка завийте на отделно руло.
Цветните палачинкови рула нарежете на широки пънчета. Може да ги украсите по желание. Аз шприцовах от крема и сложих лучени перца и магданоз, а също така им отива и копър.
Сервирах ги със сурими пане - замразен продукт от магазин, които са изпечени по указанието на пакетчето. Вие може да ги поднесете с някакво приготвено месо по ваш избор.