Начин на приготвяне
Затопляте млякото и в подходяща купичка, в която сте сложили малко топла вода, размивате маята. Когато се размие, слагате една супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи не много гъста каша.
Така получената смес оставяте на топло за 10 минути да втаса. В друг съд разбивате яйцата със захарта, добавяте есенцията от лимон и брашното. Месите си меко тесто, докато не започне да образува мехури.
Биете го 100 пъти в масата и го оставяте да втаса за кратко. През това време си смесвате в тенджерка всички съставки за плънката и леко заварявате получената смес.
Когато тестото втаса, го делите на три топки, които разточвате на кори с дебелина 1.5 см. Във всяка кора слагате от плънката и завивате на руло. Така получените рула намазвате с жълтъка.
Поръсвате ги с малко захар и орехови ядки. Намазвате си тавичката, в която ще печете рулата, с олио и ги подреждате вътре. Оставяте ги да втасат за кратко. Печете ги в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20 минути, а след това за още 50 минути, но намалявате градусите на фурната на 150.