Начин на приготвяне
Сипват се в брашното сухата мая, водата, прясното мляко, сол , захар и олио.
Разбърква се с вилица, като се загребва от брашното и замесваме средно меко тесто. Оставя се да втаса на топло за 30 минути.
Готовото тесто се разделя на две части за две рула и се оставя покрито с кърпа. Приготвя се плънката.
Загрява се олиото и запържваме ситно нарязан лук, добавя се каймата, бъркаме да стане на трохи. Овкусява се с черен пипер и малко чубрица.
С намазнени ръце се оформят две правоъгълни кори и се слага от плънката, завиваме на рула и нареждаме в тавичка.
Отгоре се намазва с разбит жълтък, пожелание поръсваме сусам. Печем в умерена фурна 180 градуса около 25-30 минути. Изважда се покриваме с кърпа, леко да се охлади, нарязва се и сервираме! Много е вкусно!
Коментари