Рула с тиква

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Рула с тиква
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
23/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Рулата с тиква са готови, гостите идва, остава и навън да е Коледа, за да бъде атмосферата още по-празнична и специална"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г (16 бр. )
  • тиква - 1.2 кг
  • захар - 300 г
  • орехи - 150 г
  • стафиди - 120 г
  • обикновени бисквити - 16 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва и се задушава заедно със захарта и 200 мл олио. Ароматизира се с канелата.

Орехите се начукват на едро.

Взема се една кора, намазва се с олио и върху нея се поставя втора кора. Поръсва се с част от тиквата, стафиди и 2 натрошени бисквити.

Откъм късата страна кората се прегъва наполовина. Срещуположният край също се прегъва към средата. Навива се на руло, като се започва от неподгънатата страна.

Получават се осем сладки рула, които се нареждат в тава, постелена с хартия за печене. Отгоре се намазват с олио.

Рулата с тиква се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване.

Поръсват се с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: