Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Голямата сарма с кисело зеле

Голямата сарма с кисело зеле

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Голямата сарма с кисело зеле
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Ето това си е приказка - голяма сарма с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г шарено
  • праз - 50 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • кисело зеле - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези мързеливи сарми месото оставяме във фризера да стегне за около час и след това го накълцваме (не е задължително да се слага във фризера, но така се реже по-добре).

Ориза почистваме и измиваме, праза нарязваме на ситно.

Слагаме си тигана на котлона да загрее и слагаме месото, запържваме почти до златист цвят.

След това добавяме нарязания праз или лук, готвим за още 3-4 минути.

Добавяме червен пипер, разбъркваме и добавяме ориза, готвим до прозрачност.

Взимаме си кексовате форма и започваме да подреждаме зелевите листа по стените на формата, така че да излизат извън нея, като обхванем всички стени.

Сипваме си плънката, върху листата подреждаме по-един ред листа и завиваме другите за нашата зелева сарма.

Наливаме си почти догоре зелева чорба, покриваме с фолио и печем на 160°C за час и половина.

Изключваме фурната, премахваме фолиото и оставяме вътре голямата сарма с кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: