Печен свински бут с мед

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Печен свински бут с мед1 / 2
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Който разбира, тук се спира и опитва от нашият уникален печен свински бут с мед"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1.5 кг
  • лимони - 2 бр.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и шпикова с розмарин.

Във виното се добавят 2 с.л. олио и сокът на един от лимоните. Месото се слага в тава, залива се със соса, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Оставя се за един час на студено. Покрива се с парченца масло и се пече в загрята на 240 градуса фурна.

Когато печеното свинско се зачерви, температурата се намалява до умерена. От време на време се полива със соса.

Когато месото е почти готово, се полива със сос, приготвен от меда, сока на втория лимон и коняка.

Изпича се до пълна готовност и се сервира с подходяща гарнитура.

Печеният свински бут с мед е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселин Иванов
Веселин Иванов
Става уникален. Внимавайте при печенето. Постоянно заливайте месото с маринатата, така няма да ви изсъхне, а от вътре трябва да остане розово. Много е вкусно. Приятен апетит!!!
25.12.2014 18:14
5