Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма и праз

Зелеви сарми с кайма и праз

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Причина №1 да слагате кисело зеле - за да приготвяте невероятно вкусни зелеви сарми с кайма и праз"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • праз - 2 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяте по-големите листа на зелката от кочана и им изрязвате дебелите жилки.

Останалото зеле нарязвате на ситно и леко запържвате с 1 с.л. олио. Нарязвате праза на ситно и го смесвате с каймата и почистения и измит ориз.

Поръсвате с черния и червения пипер и омесвате. Наливате 1 к.ч. гореща вода и оставяте сместа да отлежи 1-2 часа. Завивате в зелевите листа сарми от приготвената плънка.

Застилате дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждате отгоре сармите, заливате ги със ситно нарязаното зеле, нареждате отгоре сармите, заливате ги със зелевия сок и 1 ч.ч. топла вода, притискате с плоска чиния и варите на тих огън, докато сармите останат на мазнина.

Зелевите сарми с кайма и праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудни
14.10.2023 17:43