Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа със свинско и зеленчуци

Картофена супа със свинско и зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофена супа със свинско и зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ние на тази супа казваме перфектна, а вие?"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • свински врат - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 40 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • целина - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете парчето месо от свински врат, измийте под течаща вода, подсушете и нарежете на не много големи парчета.

Налейте олиото в тенджера, оставете да нагрее и добавете нарязаните парчета месо, посолете с малко сол и запържете за около 10-15 минути.

През това време подгответе зеленчуците. Измийте, обелете и нарежете моркова, лука и стръковете целина на ситно, а картофите - на кубчета, с големината на парчетата месо.

Прибавете нарязания зеленчук при запърженото месо, разбъркайте и налейте гореща вода, колкото да покрие съставките в супата.

Варите на слаб огън селската супа със свинско до готовност на месото и картофите за около 30 – 40 минути.

В края подправете картофената супа със свинско със сол и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: