Начин на приготвяне
Вземете парчето месо от свински врат, измийте под течаща вода, подсушете и нарежете на не много големи парчета.
Налейте олиото в тенджера, оставете да нагрее и добавете нарязаните парчета месо, посолете с малко сол и запържете за около 10-15 минути.
През това време подгответе зеленчуците. Измийте, обелете и нарежете моркова, лука и стръковете целина на ситно, а картофите - на кубчета, с големината на парчетата месо.
Прибавете нарязания зеленчук при запърженото месо, разбъркайте и налейте гореща вода, колкото да покрие съставките в супата.
Варите на слаб огън селската супа със свинско до готовност на месото и картофите за около 30 – 40 минути.
В края подправете картофената супа със свинско със сол и черен пипер на вкус.