Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлети с пилешко

Омлети с пилешко

Омлети с пилешко
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"А такъв омлет хапвали ли сте?"

Необходими Продукти

  • За омлетите
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 2 щипки
  • олио - за намазване на тигана
  • За плънката
  • пилешко филе - 300 г
  • гъби - 250 г
  • тиквичка - 1 бр.
  • къри - 2 щипки
  • черен пипер - 3 щипки
  • соев сос - 2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме плънката:

Нарязваме пилешкото месо на малки парченца и го сипваме в нагрят тефлонов тиган на котлона. Добавяме веднага олиото и готвим до побеляване на месото.

Добавяме нарязаните на дребно гъби и задушаваме около 10-15 минути. Посоляваме, добавяме черния пипер и кърито.

Обелваме тиквичката, нарязваме я на дребно и я добавяме в тигана. Готвим още 2-3 минути и наливаме соевия сос.

Продължаваме да готвим още 3-4 минути, като постоянно разбъркваме.

Отместваме от котлона.

За омлетите разбиваме първо 3 яйца с 1 щипка сол и изливаме в нагорещен тефлонов тиган, намазан с малко олио. Раздрусваме леко да се отлепи и готвим докато яйцето вече не е течно и изглежда полуготово.

Върху половината част от омлета изсипваме половината плънка и захлупваме с другата половина омлет. Оставяме така за около минута и внимателно прехвърляме в широка чиния.

По същия начин приготвяме и втори омлет.

Сервираме вкусните омлети с пилешко веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: