Начин на приготвяне
Гювечетата ги подмазваме с масло.
Редим парчета сирене, чушките - на парчета или кръгчета, колбас - на кубчета и по една глава лук, разрязана на полумесеци за всяко гювече, и така запълваме гювечетата.
Отгоре за всяко гювече разбираме по 2 яйца и добавяме малко студена вода, по този начин правим омлета по-пухкав (дори се надигна, тъй като бяха догоре препълнени).
Печем на заграта фурна, а преди да станат напълно готови, слагаме рендосан кашкавал, връщаме ги отново. Накрая поръсваме на ситно нарязан магданоз, черен пипер и се поднасят топли.
Вкусът на омлета е уникален, няма връзка с обикновения.
Омлетите могат да се приготвят по избор.
Пухкавите омлети в гювечета са готови.
Коментари