Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Селски бахур с кисело зеле

Селски бахур с кисело зеле

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Селски бахур с кисело зеле
Снимка: Мария Симова
1 / 3
26/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"И с обикновен бахур ще стане вкусно, но с домашен бахур вкусът е направо вълшебен"

Необходими Продукти

  • бахур - 600 г суров селски
  • кисело зеле - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • черен пипер - на вкус
  • сминдух - 7 - 8 бобени шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и зелето на ситно. В тенджера, нагрейте олиото и запържете лука до омекване, добавете зелето и пържите за около 5 минути, премахнете от огъня и оставете да се поохлади.

В тава намазана с малко олио поставете измитите и подсушени парчета бахур, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 30 минути, извадете тавата и премахнете полуизпечения бахур.

В същата тази тава първо сипете запърженото зеле, поръсете с черен пипер на вкус и 1 равна с.л. червен пипер, разбъркайте добре.

В зелето заровете бахура и няколко шушулки сминдух, завийте със алуминиево фолио и върнете тавата във фурната, печете така за 60 минути.

След това премахнете фолиото и доизпичате за загар за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: