Начин на приготвяне
Нарежете лука и зелето на ситно. В тенджера, нагрейте олиото и запържете лука до омекване, добавете зелето и пържите за около 5 минути, премахнете от огъня и оставете да се поохлади.
В тава намазана с малко олио поставете измитите и подсушени парчета бахур, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 30 минути, извадете тавата и премахнете полуизпечения бахур.
В същата тази тава първо сипете запърженото зеле, поръсете с черен пипер на вкус и 1 равна с.л. червен пипер, разбъркайте добре.
В зелето заровете бахура и няколко шушулки сминдух, завийте със алуминиево фолио и върнете тавата във фурната, печете така за 60 минути.
След това премахнете фолиото и доизпичате за загар за около 20 минути.