Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Пълнозърнест хляб с тиквени семки и слънчоглед

Пълнозърнест хляб с тиквени семки и слънчоглед

Neki novi klinciNeki novi klinci
Помощник Готвач
61135
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнозърнест хляб с тиквени семки и слънчоглед
Снимка: Neki novi klinci
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ммм вкусно и здравословно !"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 500 г
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • мая - 1 бр
  • зехтин - 3 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л.
  • тиквени семки - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • топла вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маята със захарта и 3 супени лъжици вода в чаша и изчакайте да втаса.

Сложете интегралното пшенично брашно, царевичното брашно в купа, залейте с останалата мая. Разбърква се и се залива с вода и олио и се разбърква отново.

Добавят се с тиквените семки, слънчогледовите семки и ленените семки и се замесва тесто.

Сложете в тава за печене и оставете домашния пълнозърнест хляб да втаса за един час.

Загрейте фурната и печете 40 минути на 180 °C.

Пълнозърнестият хляб с тиквени семки и слънчоглед е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: