Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Вкусна пита с ленено брашно

Вкусна пита с ленено брашно

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Вкусна пита с ленено брашно
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Питка-чудо с ленено брашно, разбира се, че искате да я опитате"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • ленено брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 5 ч.ч.
  • ядково мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • риган - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • семена - микс за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една чаена чаша ядково мляко се затопля. След това се изсипва в купа. В него се разтваря маята и една чаена лъжица захар. Разбърква се хубаво.

Прибавя се 4-5 супени лъжици ленено брашно и се разбърква хубаво. Получената смес се завива и се оставя на топло за около 5-10 минути.

След това се прибавя сол, зехтин, ядково мляко и риган. Разбърква се всичко да се получи еднородна смес. След това се прибавят и двата вида брашно и се замесва меко тесто.

Готовото тесто се завива с кърпа и се оставя на топло за около 20 минути.

След това тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля в тава. Тавата трябва да е покрита с хартия за печене. Разточеното тесто се натиска леко с пръсти. След това се намазва със зехтин. Поръсва се с микс от семена.

Оставя се за втаса за още 15-20 минути. След това се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: