Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Друсано свинско с вино и гъби

Друсано свинско с вино и гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Друсано свинско с вино и гъби
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Поднесете друсаното свинско с чаша червено вино. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свинско мисо - 1 кг бут, врат, плешка
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • вино - 150 мл червено
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка, бут или свинския врат нарязваме на кубчетета, слагаме го в тенджерка и слагаме на котлона.

Пържим до полузлатист цвят.

Овкусяваме със сол и черен пипер и сипваме виното, слагаме капака и раздрусваме от време на време.

Щом почти се изпари виното, слагаме нарязаните праз и гъби, слагаме отново капака и готвим апетитния кебап до готовност, като отново раздрусваме.

Поднасяме друсано свинско с вино и гъби с чаша червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: