Свинско друсано с лук и гъби

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Свинско друсано с лук и гъби
Снимка: Ники
1 / 4
07/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Колкото ни се сервирате от това друсано със свинско, толкова ще си хапнем - няма да оставим и хапка в чинията"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • тъмна бира - 1 ч.ч.
  • гъби - 250 г
  • дафинов лист
  • сол
  • черен пипер
  • зелен лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на кубчета, поставяме го в дълбока тенджера в нагорещена мазнина. Запържваме го леко, като раздрусваме.

Добавяме нарязаните на ситно лук и чесън, слагаме капака и готвим за около 5 минути, като раздрусваме тенджерата.

Добавяме нарязаните гъби, отново затваряме капака и готвим до омекване на гъбите.

Добавяме дафинов лист, черен пипер и сол и наливаме бирата.

Слагаме отново капака и готвим за около 30 минути на тих огън, като отново раздрусваме от време на време.

Сервираме пърженото свинско топло, поръсено с нарязани на ситно пресен лук и магданоз.

Свинското друсано с лук и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: