Сарми от кисело зеле със зеленчуци

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
769
838
2k
28/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 426
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязвате дебелите части от зелевите листа. Нарязвате лука, моркова и целината и ги задушавате в по-голямата част от олиото и малко вода. След като омекнат, прибавяте настърганите домати, ориза, джоджена, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Заливате с малко гореща вода и варите, докато водата се изпари.

От плънката и зелевите листа свивате сарми. Надупчвате ги с вилица и ги нареждате в тенджера, на дъното на която сте сложили зелеви листа. Сипвате вода, колкото да покрие сармите, притискате ги с чиния и ги варите на тих огън.

След като отстраните сармите от огъня, запръжката червения пипер и брашното в останалата мазнина и изливате запръжката в ястието.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
daniela dimitrova
daniela dimitrova
28.01.2014 11:36
кисело зеле и домати не си подхождат.
1
1