Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пица с блат от пилешко филе

Пица с блат от пилешко филе

Пица с блат от пилешко филе
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
14/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Страхотна пица с блат от пилешко филе - хапваме си много добре"

Необходими Продукти

  • За блата
  • пилешко филе - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • подправка за пиле - 2 ч.л.
  • морков - 1 бр.
  • протеин - 1 с.л. растителен
  • За гарниране
  • чери домати - 2 бр. по - големи
  • моцарела - 100 г
  • гъби - 1 бр. печурка
  • червена чушка - 1 /4 бр.
  • царевица - 100 г от консерва
  • кашкавал - 150 г
  • босилек - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на кубчета, след което се смила в блендер на кайма.

Слага се в купа и към него се добавят нарязаните на ситно лук и магданоз, подправките и протеина.

Морковът се обелва, настъргваt се и се добавя към получената пилешка кайма.

Всичко се обърква добре и се поставя в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см.

Пече се до полуготовност около 10 минути на 180 °C. През това време гъбата се обелва и се реже на филийки.

Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Чери доматите се режат на полумесеци.

Моцарелата се реже на филийки, а кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като 10-те минути са минали, блатът се изважда и върху него се слага царевицата, гъбите, чушката, доматите, моцарелата и накрая се поръсва обилно с кашкавал.

По-диетичната пица се връща във фурната и се запича още 10 минути на горен реотан.

След като се извади от фурната, се поръсва със сух босилек пицата с блат от пилешко филе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: