Начин на приготвяне
Пилешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на кубчета, след което се смила в блендер на кайма.
Слага се в купа и към него се добавят нарязаните на ситно лук и магданоз, подправките и протеина.
Морковът се обелва, настъргваt се и се добавя към получената пилешка кайма.
Всичко се обърква добре и се поставя в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см.
Пече се до полуготовност около 10 минути на 180 °C. През това време гъбата се обелва и се реже на филийки.
Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Чери доматите се режат на полумесеци.
Моцарелата се реже на филийки, а кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като 10-те минути са минали, блатът се изважда и върху него се слага царевицата, гъбите, чушката, доматите, моцарелата и накрая се поръсва обилно с кашкавал.
По-диетичната пица се връща във фурната и се запича още 10 минути на горен реотан.
След като се извади от фурната, се поръсва със сух босилек пицата с блат от пилешко филе.
Да ви е сладко!