Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки котлети на скара

Агнешки котлети на скара

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Агнешки котлети на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Знаете, че на тези котлети им е нужно съвсем малко време на печката, за да станат прерфектни, нали?"

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 12 бр.
  • оцет - 2 с.л. винен
  • зехтин - 2 с.л.
  • розмарин - 2 ч.л.(ситно нарязан)
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът и оцетът се смесват и агнешките котлети се намазват с получената смес.

В купичка се смесват захарта, розмаринът, сол и пипер и се разбъркват добре.

Котлетите се натриват с получената смес и се слагат да се печат на предварително нагрят грил.

По време на печенето се обръщат до получаване на желаната степен на изпичане.

Сервират се горещи, като се подправят допълнително със сол и пипер, ако е необходимо.

Агнешките котлети на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: