Зелен лук на фурна

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Зелен лук на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелен лук - 5 - 6 връзки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 2 с.л.
  • домати - 2 - 3
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. /може и кисело/
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме лука. Нарязваме го на дребно и го запържваме в сгорещеното олио. Когато омекне, прибавяме измития ориз, запържваме, подсоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Накрая прибавяме ситно нарязаните обелени домати и заливаме с 1 ч.ч. гореща вода. Оставяме ястието да ври на слаб огън, докато уври оризът.

После го изсипваме в тавичка и заливаме с яйцата, разбити с млякото и сиренето. Запичаме в силна фурна до приятно зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: