Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Вкусно и лесно пиле на фурна със зелен лук и бира

Вкусно и лесно пиле на фурна със зелен лук и бира

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367912002
Вкусно и лесно пиле на фурна със зелен лук и бира
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Смятаме, че комбинацията на пиле и бира е изключително сполучлива. Комбинацията на пиле с бира и още бира е даже по-сполучлива, вие как мислите?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • пиле - 500 г
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава стар
  • домати - 1 бр.
  • бира - 250 мл
  • За маринатата
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • шарена сол - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • босилек - 1 к.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на полумесеци. Сложете ги в подходяща намазнена тава.

Моркова обелете и нарежете на кубчета. Добавете към картофите. Наситнете стария и зеления лук. Чушката нарежете на ивички.

Овкусете с подправки.

В чиния сипете олиото и всички подправки. Разбъркайте добре. С помощта на четка намажете парчетата пиле и подредете върху зеленчуците. Налейте бирата и добавете още малко вода.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като мине 1 час, отстранете фолиото и допечете за още 10-15 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: