Начин на приготвяне
Каймата от сьомга се слага в купа върху домакинска хартия, за да се отцеди за 10 мин, след което хартията се премахва.
Галетата за каймата се разбърква със сол в отделна купа и се прибавя към каймата.
Пресният девесил, мента и риган се измиват и нарязват на ситно.
Слагат се в отделна купа и се заливат с олиото за 30 мин, след което олиото се прецежда и пресните подправки се прибавят към каймата.
Каймата се разбърква много добре и се оставя за 10 мин в хладилник.
След като се извади от хладилника, се оформят рибни кюфтета, които се овалват в галета и се нареждат върху дървена дъска.
Оставят се да престоят 10 мин, след което се овалват в лимецово брашно.
Пържат се рибни кюфтета от сьомга в прецеденото от пресните подправки олио до златисто.