Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Запечени картофи с чедър и бекон

Запечени картофи с чедър и бекон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечени картофи с чедър и бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Сега е моментът да разнообразите обикновените печени картофки"

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г
  • картофи - 4 бр. средни/големи
  • гъби - 120 г печурки
  • чедър - 120 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 2 стръка
  • мащерка - 4 стръка
  • сол - на вкус
  • сметана - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в солена вода. Нарежете на две и издълбайте вътрешността с малка лъжица. Напръскайте със зехтин и сол.

Почистете и нарежете гъбите. Сотирайте за 5 мин. с малко масло и зехтин в подходящ тиган. Щом са готови, добавете бекон. После сложете сметаната и разбъркайте.

Вътрешността на картофите може да добавите в плънката.

Напълнете картофите с гъбите и бекона, добавете чедъра, натрошен.

Печете картофите на 200 градуса за 15 мин.

Запечените картофи с чедър и бекон поръсете с мащерка и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: