Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Маслен пай с рикота и кренвирши

Маслен пай с рикота и кренвирши

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Маслен пай с рикота и кренвирши
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Време беше и вие да опитате този маслен пай"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 40 г
  • брашно - 400 г
  • масло - 220 г
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • кренвирши
  • моцарела
  • рикота
  • зелен лук
  • чери домати
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете маслото и добавете към него пресятото брашно. Направете на трохи.

Добавете солта и захарта, разбъркайте. Добавете яйцата и замесете тесто. Увийте във фолио и оставете за час в хладилник.

Разточете тестото и оставете в хартия за печене, покрийте и стените на формата за пай. Надупчете на няколко места с вилица.

Поставете плънката за масления пай - накълцан лук с рикота. Нарежете кренвирша и подредете в кръг. Нарежете на колелца и сложете отгоре.

Нарежете моцарелата на парченца и наредете върху доматите. Поръсете кашкавала, завийте краищата и печете соления пай.

Масленият пай с рикота и кренвирши е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: