Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лимецов хляб с яйца и зехтин

Лимецов хляб с яйца и зехтин

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецов хляб с яйца и зехтин
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
640 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
700 мин.
Порции
8
"Много сполучлив лимецов хляб"

Необходими Продукти

  • домашен квас - 100 грама
  • брашно от лимец - 400 грама
  • яйца - 2 броя
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете лимецовото брашно в купа, добавете към него захарта и солта и разбъркайте хубаво.

Отделно разбийте яйцата и ги прибавете към брашното заедно с водата. Разбъркайте добре и добавете кваса.

Бъркайте сместа с помощта на дървена лъжица до получаване на хубава хомогенна смес.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и леко го надупчета - така въздухът ще излиза.

Оставете тестото да втаса на стайна температура за около 10 часа.

След това го прехвърлете в намазнена и набрашнена форма за печене.

Загрейте фурната на 160 градуса и изпечете хляба до готовност - около час.

Лимецовият хляб с яйца и зехтин е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: