Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се меси.
Прибавя се солта, захарта и сухата мая. Разбърква се много добре. Маслото се разтопява.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипва разтопеното масло и водата.
Замесва се меко тесто за лимецовия хляб, което се оставя да втаса 45 мин., покрито с кърпа.
Сушените домати се нарязват на дребно.
Кедровите ядки се запичат без мазнина в тиган до златисто.
Пресният кашкавал се настъргва на едро ренде.
След като тестото втаса, към тестото се прибавят нарязаните сушени домати, печените кедрови ядки и настъргания кашкавал.
Тестото се премесва и се слага във форма за хляб върху хартия за печене.
Вкусният хляб се оставя да втаса 30 мин., покрито с кърпа.
След като втаса, се пече в предварително загрята фурна 45 минути на 200 градуса.
Италианският лимецов хляб със сушени домати е невероятен!