Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Италиански лимецов хляб със сушени домати

Италиански лимецов хляб със сушени домати

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Италиански лимецов хляб със сушени домати
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10
"Страхотен хляб с интересен и доста различен вкус"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 11 г суха
  • масло - 4 с.л.
  • вода - 250 мл хладка
  • сушени домати - 100 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се меси.

Прибавя се солта, захарта и сухата мая. Разбърква се много добре. Маслото се разтопява.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва разтопеното масло и водата.

Замесва се меко тесто за лимецовия хляб, което се оставя да втаса 45 мин., покрито с кърпа.

Сушените домати се нарязват на дребно.

Кедровите ядки се запичат без мазнина в тиган до златисто.

Пресният кашкавал се настъргва на едро ренде.

След като тестото втаса, към тестото се прибавят нарязаните сушени домати, печените кедрови ядки и настъргания кашкавал.

Тестото се премесва и се слага във форма за хляб върху хартия за печене.

Вкусният хляб се оставя да втаса 30 мин., покрито с кърпа.

След като втаса, се пече в предварително загрята фурна 45 минути на 200 градуса.

Италианският лимецов хляб със сушени домати е невероятен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: