Начин на приготвяне
Oтделете белтъка на 1 яйце. Смесете жълтъка с останалите цели яйца, брашното, маргарина, бакпулвера и солта в голяма купа. Смесете всички необходими продукти за около 10 мин. или до образуването на тесто. Прибавете студена вода до получаване на желаната консистенция.
Смесете пилешките гърди, нарязания лук, олиото, солта и 1 ч.ч. вода в тенджера под налягане. Оставете на умерен огън за 10 мин., след като започне да излиза парата от тенджерата. Ако нямате тенджера под налягане, варете около 30 мин. в обикновена тенджерка.
Извадете свареното месо и запазете бульона. Нарежете пилешките гърди и и ги сложете в тенджерка. Прибавете зелените маслини, палмовата сърцевина, доматеното пюре и смесете с 2 с.л. брашно. Оставете на умерен огън и сварете плънката, като бавно добавяте бульона до получаването на паста.
Сложете от тестото в индивидуални формички за печене, като го притиснете хубаво, но оставите малко извън краищата. Напълнете с пилешко. Направете малко капаче от тестото и покрийте формичката. Притиснете, така че да се залепи и отстранете излишното тесто. Намажете с жълтък. Печете за около 25 мин. до златисто-кафяво.
Оставете да се охладят и извадете от формичките.